Jeugd

In onze badmintonclub gaat een groot deel van onze aandacht naar de jeugd! Onze gediplomeerde trainers geven professionele training en we voorzien ook elke week een vrijspel-moment. Tijdens de trainingen ligt de nadruk op het aanleren van badminton op een speelse manier. Tijdens de vrijspel- momenten kan de aangeleerde techniek en tactiek in de praktijk worden omgezet.

Alle kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar! Voor de allerkleinsten worden de trainingen speels en ludiek ingekleed. De nadruk ligt vooral op plezier maken en veel bewegen. Tegelijkertijd leren ze ook de basisslagen aan om later vlot mee in een hoger circuit te kunnen aansluiten.

Buiten de trainingen organiseren we ook een hele hoop extra activiteiten. Zo gaan we op weekend, gaan we naar jeugdtoernooien om tegen leeftijdgenootjes te spelen en hebben we ons jaarlijks clubtoernooi! Eenmaal per jaar organiseren we ook een oudertoernooi waarin we het met onze ouders tegen elkaar opnemen.

Heb jij ook zin om elke week mee te komen spelen in onze club, aarzel dan niet om de jeugdverantwoordelijke te contacteren!

BC Zoersel heeft het label C+ van Badminton Vlaanderen gekregen in het teken van jeugdbadmintonplus.

Verder doet BC Zoersel actief mee met KYU als evaluatiemethode bij de jeugdleden.